Transport en logistiek Air cargo Weg transport Trein Zeetransport Binnenvaart Transport & Verpakkingsmaterialen Link plaatsen

 

Barcode een revolutie op het retail-industrie

Barcode etiketten en de alomtegenwoordige barcode labels zijn op bijna elk product te bedenken. De technologie blijft evolueren in iets dat kan worden toegepast in bijna alle transacties. Veel informatie is gecodeerd in de verticale zwarte lijnen.

  

Barcode scanner zo groot als een haardroger

 

in 1951 ontwikkelder Norman Woodland en Bernard Silver, die studenten aan de Drexel Institute of Technology waren, het eerste prototype barcode scanner. Deze had ongeveer de grootte van een wasmachine en droger, en het geheel was verpakt in een zwart zeildoek. aan het omgevingslicht te houden weg van de gevoelige foto-detector. Lasers waren nog niet uitgevonden en de 500 watt lichtbron wekte genoeg warmte en licht op. Deze werd als zeer gevaarlijk beschouwd. Een octrooi werd verleend aan de twee uitvinders in 1952. IBM wilde deze kopen, maar de prijs die de uitvinders in gedachte hadden was ontoereikend. In 1962 werd een aanbod geaccepteerd door Philco, die het octrooi later verkocht aan RCA.

 

 

 

 

 

 

 

 

Barcode technologie voor praktische implementaties.

De eerste praktische implementaties van de barcode systeem waren op de General Motors-fabriek in Pontiac, Michigan en de General Trading Company in Carlsbad, New Jersey. Vergelijkbare technologie werd met succes toegepast op de spoorweg-industrie. In 1967, werd een landelijke norm voor auto-codering  geadopteerd. In 1970 begon de installatie van scanners in de gehele spoorwegnet. Hoewel het systeem werkte, was het onbetaalbaar en niet kosteneffectief. Als gevolg van een recessie in de jaren 1970, raakte de spoorwegen failliet en werd het project stopgezet.

 

Computer Identics Corporation, is een onderneming die mede was opgericht door David J Collins, die oorspronkelijk was betrokken bij de uitvoering van het volgsysteem aan de Pennsylvania Railroad.  Een nieuwer systeem werd ontwikkeld op basis van het werk van Woodland en Silver. Het nieuwere systeem gebaseerd op lasers, was betaalbaar geworden. Bovendien overwon dit systeem enkele van de problemen met betrekking tot gescheurde of besmeurde labels.  

 

 

 

 

 

Barcodes en boodschappen komen samen.

 

In 1970, werd de haalbaarheid van de implementatie van barcodes onderzocht. Op basis van dit onderzoek werd geconcludeerd dat er een besparing van meer dan 150 miljoen dollar mogelijk was op de universele barcode systeem. In 1971, tijdens een supermarkt industrie conferentie, werd er door de RCA een demonstratie gegeven  , die verstilde eigenaar van het octrooi, blijk gegeven van een schot in de roos barcode die diep beïnvloed de deelnemers van de conferentie. Deelnemers kregen een code die zou worden gescand om een prijs te winnen. Directieleden van IBM, die ook aanwezig waren op de conferentie, namen nota van de gegenereerde buzz.  Woodland speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de Universal Product Code, die uitgroeide tot de meest succesvolle en op grote schaal verspreid barcode software concept dat nog steeds in gebruik is vandaag.

  

De IBM UPC Model werd gekozen door de industrie en is aangenomen in 1973. Aanvragen voor de barcode-en volgsysteem stijgen en barcodes met verwante systemen zijn weergegeven in bijna elke branche

  

Barcode software en technologie evolueren snel naar een essentieel onderdeel van het leven.

 

Verkoopt u barcode software? Plaats hier Gratis uw link. Klik hier!

 

 

 

Transport en logistiek

Transport en logistiek
Transport, opslag, logistiek en verpakkingen.

 

 

 

Zoek hier nationale en internationale bedrijven in scanners, barcodes software en technologieën.

 

 


Grotere kaart weergeven

 

 

 

 

 

Verpakkingsmaterialen

Online kopen of bestellen?

Noppenschuim

Noppenfolie

Plastic verpakking

Plastic folie

Duct tape

Gaffer tape

Hologram stickers

Kartonnen kokers

Plastic bakken

Kartonnen dozen

Kunststof bakken

Polyester bakken

Kisten en kratten

Pallettrucks

Logistiek

Barcode software

 

 

Transport

Containers

Pallets

 

 

Transport en logistiek Nederland

 

 

 

Share