Transport en logistiek Air cargo Weg transport Trein Zeetransport Binnenvaart Transport & Verpakkingsmaterialen Link plaatsen

 

Barcode Printing Symboliek en Software  

Het gebruik van barcodes kan worden getraceerd tot aan de jaren 1960 toen het werd toegepast voor industrieel gebruik voor het identificeren van treinwagons! In die tijd verschenen lineaire barcodes op de kruidenier planken. Tegenwoordig maken bijna alle ondernemingen gebruik van barcode technologie. Barcodes worden gebruikt om dingen nauwkeurig te identificeren of zoeken.

Verschillende soorten barcodes worden gebruikt, afhankelijk van verschillende variabelen zoals normen en mandaten, het doel en gebruik, gecodeerde gegevens en afdrukken en decoderen methoden. Er zijn verschillende soorten barcode standaarden, die voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Deze worden symbologieën genoemd. Symboliek of barcode type van welke aard dan ook is een standaard voor het definiëren van gedrukte symbolen. Ook een apparaat zoals een barcode scanner die kan lezen en decoderen is er sprake van deze gedrukte symbolen. Eigenlijk is de barcode symbologie vergelijkbaar met de alfabetten in een taal. Het gegeven aantal balken en spaties stellen tekens voor die technische details definiëren. Dit omvat de breedte van bars, tekenset, codering en ga zo maar door. Iedereen die er gebruik van maakt moet de mogelijkheden van symbologieën kennen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Om barcodelabels af te drukken heb je formaten label met software nodig die de codering van de bar ondersteunt. Voor documenten is de ondersteuning van de barcode software nodig. Nadat het etiket is ontworpen, is er een printer nodig die in staat is om de specifieke symboliek die gebruikt wordt te ondersteunen. Er zijn twee soorten methoden om barcodes thermisch af te drukken. Dit is onder ander de directe thermische en de thermische overdracht methoden. Bij beide methoden wordt er gebruik gemaakt van een thermische printkop die reageren op de warmte van een gemarkeerde oppervlakte. Thermo transfer printen maakt gebruik van een verwarmd lint om duurzame, langdurige beelden te produceren van een brede verscheidenheid van materialen. Er is geen lint dat direct beelden creëert op het etiket materiaal.

 

Thermal transfer printers kunnen instemmen met een grotere verscheidenheid van materialen en worden meestal gebruikt voor permanente etikettering toepassingen. Direct thermische printers worden meestal gebruikt om verzendlabels te produceren, weg te zetten etiketten, kwitanties en andere veel voorkomende afdruktaken. Regelmatige laser-en inkjet-printers kunnen streepjescodes afdrukken, maar moeten worden opgezet om dit te doen. Ze hebben misschien niet de ondersteuning voor barcodesymbolen en moeten worden opgewaardeerd met extra lettertypen om de programmering van barcodes te ondersteunen.

 

Thermische barcode printers zijn in staat meerdere symbolen te ondersteunen. Gemeenschappelijke laser-en inkjetprinters en software zijn niet in staat om zichzelf af te drukken omdat elke barcodes wel of niet uit meerdere symbologieën bestaan. Gebruikers zijn vooral geïnteresseerd in de algemene mogelijkheden van een bepaalde symboliek.

 

Het afdrukken van barcodes is met een aantal gemeenschappelijke interfaces voor eenvoudige integratie met allerlei host-computer systemen mogelijk te maken. Veel mensen willen op kosten besparen door etiketten op bestaande laser- of inktjetprinter. Dit kan mogelijk zijn, maar kan ook veel problemen veroorzaken. Met een laserprinter moet je een heel vel afdrukken. Dus wanneer je slechts een label nodig hebt dan moet je een hele plaat laten lopen.

 

 

 

 

 

 

Barcode sofware leverancier? Plaats hier Gratis uw link. Klik hier!

 

 

 

Transport en logistiek

Transport en logistiek
Transport, opslag, logistiek en verpakkingen.

 

 

 

Zoek hier nationale en internationale bedrijven die barcode software verkopen.

 

 


Grotere kaart weergeven

 

 

 

 

 

Verpakkingsmaterialen

Online kopen of bestellen?

Noppenschuim

Noppenfolie

Plastic verpakking

Plastic folie

Duct tape

Gaffer tape

Hologram stickers

Kartonnen kokers

Plastic bakken

Kartonnen dozen

Kunststof bakken

Polyester bakken

Kisten en kratten

Pallettrucks

Logistiek

Barcode software

 

 

Transport

Containers

Pallets

 

 

Transport en logistiek Nederland

 

 

 

Share