Transport en logistiek Air cargo Weg transport Trein Zeetransport Binnenvaart Transport & Verpakkingsmaterialen Link plaatsen

 

Duct tape, gaffer tape of duck tape wat is het verschil?

Duct tape of duck tape, is een populaire plakband dat voor reparaties of toepassingen gemaakt is die vragen om een plakband die erg flexibel, en zeer sterk is. De meest voorkomende kleur van duct tape is grijs, dat is een neutrale kleur die het mogelijk maakt om te gebruiken in multifunctionele situaties. Witte duct tape is ook beschikbaar voor een meer professionele afwerking, of in combinatie met witte vlakken of achtergronden.

 

 

 

 

Duct tape is een drukgevoelige tape op basis van rubber en lijm. De lijm is niet ontworpen om netjes te worden verwijderd, het doel van duct tape is als het éénmaal is aangebracht deze ook moeilijk te verwijderen is. Dat is één van de kenmerken die duck tape zich onderscheidt van de Gaffer tape. Die meestal gebruikt wordt voor de bekabeling vanaudiovisuele apparatuur. Ondanks zijn naam, is het niet aanbevolen voor de reparatie of afdichten van luchtkanalen. De geschiedenis van duct tape gaat terug tot de Tweede Wereldoorlog, waar het werd ontwikkeld om snel en gemakkelijk militaire apparatuur te herstellen zoals geweren, vliegtuigen en voertuigen. Zijn kracht, flexibiliteit en waterdichtheid werd geperfectioneerd om superieure prestaties in deze militaire toepassingen te geven.

Sinsdien is duct tape als super sterke plakband niet meer uit onze maatschappij weg te denken. Op het interent vindt u verschillende workshops over duct tape en hoe u deze het best kunt gebruiken.

 

 

 

 

 

Een paar populaire toepassingen voor duct tape zijn het oplappen van portefeuilles en kledingstukken. Ook wordt duck tape gebruikt voor huishoudelijke toepassingen als het weerstripping rond deuren en ramen, tot vast maken buizen en slangen, en zelfs het verwijderen van wratten. NASA gebruikt het op hun ruimtemissies, en het speelde een belangrijke rol in noodreparaties aan Apollo 13 in 1970, het redde de levens van de astronauten aan boord. Witte duct tape is een uitstekende keuze als tijdelijk reparatiemiddel van dingen als witte glasvezel, PVC pijpen, projectieschermen, of iets met een wit oppervlak. Wit is ook perfect voor het markeren van lijnen of grenzen op een podium of een vloer van de gymzaal.

 

 

 

Transport en logistiek

Transport en logistiek
Transport, opslag, logistiek en verpakkingen.

 

 

 

Kopen of bestellen? Zoek hier nationale en internationale bedrijven in duct tape.

 

 


Grotere kaart weergeven

 

 

 

 

 

Verpakkingsmaterialen

Online kopen of bestellen?

Noppenschuim

Noppenfolie

Plastic verpakking

Plastic folie

Duct tape

Gaffer tape

Hologram stickers

Kartonnen kokers

Plastic bakken

Kartonnen dozen

Kunststof bakken

Polyester bakken

Kisten en kratten

Pallettrucks

Logistiek

Barcode software

 

 

Transport

Containers

Pallets

 

 

Transport en logistiek Nederland

 

 

 

Share