Transport en logistiek Air cargo Weg transport Trein Zeetransport Binnenvaart Transport & Verpakkingsmaterialen Link plaatsen

 

Pallets

Het gebruik van pallets wordt vaak door bedrijven ondergewardeerd. Pallets zijn echter en in veel gevallen essentieel om aan de normen te voldoen voor het runnen van een succesvolle onderneming. Houten pallets zijn de meest gebruikte pallets ter wereld, ze zijn gemaakt van vuurbestendig hout en worden voor bijna alle soorten goederen transport gebruikt. Houten pallets of standaard pallets, zijn speciaal op maat gemaakt om aan de normen te voldoen voor internationale transport. Voor het gemakkelijker maken van vervoer door heftruck, pallets jack, voorladers of andere apparaten en machines die bij het logistiek proces van transport komt kijken.

 

 

 

 

 

Hoewel de afmetingen van pallets variëren met elk land en elke locatie, de meest gebruikte pallet in Noord-Amerika is in een vierkant van 42 inch x 42 inch die gebruikt wordt in de voedingsindustrie. De vierkante vorm van de pallet zorgt voor stabiliteit van de lading en houdt de pallet tegen kantelen. Andere afmetingen worden gebruikt om aan magazijn of opslag normen te voldoen, denk hierbij dat pallets stapelbaar zijn, niet te breed zijn om bijvoorbeeld door deuren van treinen op laadperronen, vrachtwagens, trein en autodeuren of deuren van andere opslag containers te passen. Palletbedrijven hebben de mogelijkheid om op maat gemaakte pallets te maken aan de behoeften van hun klanten.

 

In Europa hebben we pallets die aan de euronorm moeten voldoen, ook wel europallets genoemd, en afmetingen van europallets zijn: 80 x 60 cm, 120 x 80 cm en 120 x 100 cm. Om de goederen stabiel op de pallets te houden wordt vaak gebruik gemaakt van plastic folie of andere verpakkingsmateriaal.

 

 

 

 

 

Het gebruik van pallets is ingesteld voor de volgende doeleinden:

 

  • Opslag van goederen
  • Veilig vervoer
  • Om aan de voedselveiligheid te voldoen
  • Stapelen, voor transport van grotere volumes

 

 

Transport en scheepsvaartnormen dwongen het gebruik van pallets af, met name ten aanzien van voedingsmiddelenbedrijven. Verzending van producten wordt gemakkelijker en eenvoudiger gemaakt. Met het gebruik van pallets is de transport van de goederen die bijna volledige geautomatiseerd. Als het gaat om internationale transporten, moet de pallets worden behandeld om aan de internationale maatregel (ISPM 15) voor fytosanitaire preventie te voldoen. Dit met betrekking tot mogelijke vervoer van ziekten, insecten, planten of andere infectieuze materialen uit andere landen. Weinig bedrijven maken gebruik van nieuwe pallets. Voor de transport van goederen worden meestal gebruikte of tweedehands pallets gebruikt, deze worden te koop aangeboden of verhuurd. Ook bestaan er eenmalige pallets op de markt. De recycling pallets worden steeds meer gebruikt door bedrijven die milieuvriendelijk willen ondernemen, daarbij worden oude houten pallets gerecycleerd en opnieuw gebruikt. Voor internationale transport worden export pallets gebruikt, die aan de normen van de land van bestemming moeten voldoen.

 

Dit zijn de meest gebruikte soorten pallets binnen de transport wereld:

 

  • kunstof of plastic pallets
  • aluminium pallets
  • houten pallets

 

 

 

Transport en logistiek

Transport en logistiek
Transport, opslag, logistiek en verpakkingen.

 

 

 

Kopen of bestellen? Zoek hier nationale en internationale bedrijven in pallets verhuur of verkoop.

 

 


Grotere kaart weergeven

 

 

 

 

 

Verpakkingsmaterialen

Online kopen of bestellen?

Noppenschuim

Noppenfolie

Plastic verpakking

Plastic folie

Duct tape

Gaffer tape

Hologram stickers

Kartonnen kokers

Plastic bakken

Kartonnen dozen

Kunststof bakken

Polyester bakken

Kisten en kratten

Pallettrucks

Logistiek

Barcode software

 

 

Transport

Containers

Pallets

 

 

Transport en logistiek Nederland

 

 

 

Share