Transport en logistiek Air cargo Weg transport Trein Zeetransport Binnenvaart Transport & Verpakkingsmaterialen Link plaatsen

 

Euro & standaard pallettrucks, wat goed is voor uw bedrijf

Hoe je de perfecte pallettruck kiest.

In elk transport of logistiek bedrijf is de veiligheid van uw medewerkers van het allergrootste belang, niet alleen om persoonlijk letsel te voorkomen, maar om de kosten die gepaard gaan met oplopen van een blessure of letsel op de werkvloer te verminderen. Zonder twijfel is de meest voorkomende plaats waar letsels worden opgelopen het magazijn door het optillen en verplaatsen van voorraden. Dit betekent als je business magazijnvoorraad is, dat u moet een kosteneffectieve en veilige methode gebruiken om het verplaatsen van de voorraad naar binnen en naar buiten met een minimaal risico op letsel op te lopen. Veruit de goedkoopste en meest betrouwbare manier voor het verplaatsen van voorraad is met behulp van een pallettruck.

 

 

 

 

 

 

De meest voorkomende pallettruck die we in logistiek en transportbedrijven vinden zijn pallettrucks met 2 vorken aan de voorkant. De bediening is gemakkelijk, de vorken schuiven onder de pallet, daarna wordt de pallet opgetild door de pallettruck en verplaatst naar de gewenste locatie. Pallettrucks kunnen gebruikt worden voor het verplaatsen van goederen binnen een magazijn of het inladen van vrachtwagens.

 

De bediening is eenvoudig, er is geen echte cursus nodig om een pallettruck te bedienen. Aan de bovenkant van de pallettruck bevindt zich een stuur waarmee je 360 graden kunt draaien, aan de handvatten bevinden zich knoppen om de vorken omhoog of omlaag te bewegen, afhankelijk van de drempel die je moet overkomen.

 

 

 

 

 

 

Als we kijken naar de aanschaf van een pallettruck zijn er een paar vragen die je bij jezelf moet stellen. De eerste zou zijn hoe zwaar de voorraad wordt die u wilt tillen. De meeste pallettrucks beschikbaar op de markt hebben een laadvermogen van 2500kg, dit is voldoende om in de meeste magazijnen voorraden van a naar b te brengen en voor het inlaadwerk.

 

De volgende vraag zou zijn: "wat is de oppervlakte van de werkvloer, waarop de pallettruck zal gebruikt worden?" De belangrijkste reden om deze vraag te stellen is pallettrucks beschikbaar zijn met ofwel polyurethaan of nylon wielen. Polyurethaan wielen zijn perfect voor winkelcentra, betegelde vloeren, marmeren vloeren, houten vloeren, omdat deze wielen geen sporen of strepen nalaten. Nylon wielen zijn hard en perfect voor beton en magazijnvloeren, maar ze sporen of strepen op de werkvloer nalaten, wat je eigenlijk wilt vermijden.

 

Ten slotte komen pallets in twee verschillende breedtes voor. Deze worden vaak ingedeeld in Euro of standaard pallets. Europallet trucks zijn ontworpen met de vorken dichter bij elkaar (meestal 450-570mm), terwijl de ander type pallettruck de vorken iet meer uit elkaar heeft met name 685mm. Dus de keuze van uw aankoop hangt ook af met welke type pallet u gaat werken, gelukkig is in Europa de euro pallet de norm, en bent u uiteraard beter af met een euro pallettruck. Sommige pallettrucks zijn ook voorzien met de optie om de vorken in breedte aan te passen, waarmee u ze voor verschillende type pallets kunt gaan gebruiken.

 

 

 

Transport en logistiek

Transport en logistiek
Transport, opslag, logistiek en verpakkingen.

 

 

 

Kopen of bestellen? Zoek hier nationale en internationale bedrijven in pallettrucks.

 

 


Grotere kaart weergeven

 

 

 

 

 

Verpakkingsmaterialen

Online kopen of bestellen?

Noppenschuim

Noppenfolie

Plastic verpakking

Plastic folie

Duct tape

Gaffer tape

Hologram stickers

Kartonnen kokers

Plastic bakken

Kartonnen dozen

Kunststof bakken

Polyester bakken

Kisten en kratten

Pallettrucks

Logistiek

Barcode software

 

 

Transport

Containers

Pallets

 

 

Transport en logistiek Nederland

 

 

 

Share